Rapper Kanye West: 'Ik ga voor presidentschap VS'

©REUTERS

De Amerikaanse rapper Kanye West zegt dat hij meedoet aan de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Tesla-CEO Elon Musk steunt hem alvast.

'We moeten nu de belofte van Amerika realiseren door in God te vertrouwen, onze visies te verenigen en onze toekomst te bouwen. Ik doe mee aan de Amerikaanse presidentsverkiezingen.'. Dat kondigde rapper Kanye West zondag aan op Twitter.

Kanye West (43) heeft al vaker gezegd dat hij president wil worden, maar het is onduidelijk of hij dat echt wil en wanneer. Vorig jaar zei de rapper tijdens een optreden dat hij aan de presidentsverkiezingen van 2024 wil meedoen.

West heeft vooralsnog de federale kiesraad niet benaderd om zich daadwerkelijk voor de verkiezingen in november in te schrijven. Bovendien lijkt het erg moeilijk in vier maanden alle voorbereidingen voor deelname te kunnen treffen.

Trump

West kreeg in het verleden heel wat kritiek omwille van zijn gedweep met huidige president Donald Trump. Zo zei West dat hij 'dragon energy' deelt met de president. Samen met zijn echtgenote, de razend populaire realityster Kim Kardashian, werkte hij meermaals samen met Trump. Zo lobbyden ze via Trump voor de vrijlating van de rapper A$AP Rocky.

Later probeerde West zijn lofbetuigingen op Trump bij te stellen. Maar dat bleek niet genoeg voor zijn vele zwarte fans, die zich verraden voelden door de man die zij mee larger than life hadden gemaakt.

In elk geval beschikt het koningskoppel West-Kardashian over een enorme fanbasis. Op Twitter heeft de rapper bijna 30 miljoen volgers. Zijn presidentiële tweet verzamelde meteen honderdduizenden likes. Ook Tesla-CEO Elon Musk steunt West voluit. 'Je hebt mijn volledige support!', tweette Musk.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud