Kim De Gelder toch geïnterneerd

Kim De Gelder in 2013. ©REUTERS

Tien jaar na de steekpartij in het kinderdagverblijf Fabeltjesland in Dendermonde verhuist Kim De Gelder naar een psychiatrische omgeving.

Kim De Gelder, de verantwoordelijke voor de steekpartij in het kinderdagverblijf Fabeltjesland in Dendermonde, wordt geïnterneerd. Dat heeft de kamer voor de bescherming van de maatschappij vrijdag beslist. Volgens de VRT wordt hij opgenomen in de psychiatrische afdeling van de gevangenis van Gent, waar hij aangepaste zorg krijgt.

De nu 30-jarige De Gelder werd in 2013 door het Gentse hof van assisen tot levenslang veroordeeld voor vier moorden en 25 moordpogingen. Zijn advocaat Jaak Haentjens pleitte toen voor een internering omdat De Gelder schizofreen zou zijn. De jury oordeelde echter dat De Gelder toerekeningsvatbaar was en op het tijdstip van de feiten niet in een ernstige staat van geestesstoornis verkeerde.

Schizofreen

De Gelder ging volgens zijn advocaat na de veroordeling voort achteruit en hij verhuisde de voorbije jaren enkele keren van gevangenis. Hij verblijft nu in de gevangenis van Gent. Toen hij in 2017 in de gevangenis van Oudenaarde zat, diende de gevangenisdirecteur een verzoek tot internering in. Daarop hebben vier experts hem maandenlang geobserveerd. Hun conclusie is nu ook dat De Gelder schizofreen is.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect