Liberale cabinetard wordt sterke man bij RIZIV

Brieuc Van Damme werkte op verschillende liberale kabinetten. ©Brieuc Van Damme

Brieuc Van Damme, de voormalige adjunct-kabinetchef van Maggie De Block (Open VLD), wordt zo goed als zeker de nieuwe directeur-generaal van de dienst Geneeskundige Verzorging van het RIZIV.

 

Al bijna drie jaar is het Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering (RIZIV) op zoek naar een nieuwe directeur-generaal voor de dienst Geneeskundige Verzorging. Die functie, de op een na belangrijkste in de organisatie achter de ziekteverzekering, stond open sinds Ri De Ridder in 2018 met pensioen ging. 

Twee procedures leverden geen geschikte kandidaat op. De Tijd vernam dat bij een derde poging Van Damme als beste uit de bus kwam. De 36-jarige Van Damme was tussen 2014 en 2016 adjunct-kabinetschef van minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD). Begin dit jaar ging hij aan de slag als corona-adviseur van vicepremier Alexander De Croo (Open VLD). Van Damme was ook een medeoprichter van de Vrijdaggroep, een denktank van jongeren die werd ondersteund door de Koning Boudewijnstichting.

Benoeming nog niet definitief

Van Damme kwam als beste uit de procedure van Selor, het selectiebureau van de overheid. Zijn voordracht werd bevestigd door het beheerscomité van het RIZIV, waardoor zijn benoeming op het bureau van De Block belandt. Omdat de regering-Wilmès in lopende zaken is, kan zij de aanstelling niet goedkeuren. Dat moet door een volgende regering gebeuren.

Van Damme bevestigt zijn voordracht, maar wijst erop dat zijn benoeming nog niet definitief is. 'Al hoop ik snel mee mijn schouders te zetten onder de verdere uitwerking van een toegankelijke en kwaliteitsvolle gezondheidszorg, zeker in bijzondere tijden als vandaag. Om dat mee vorm te geven geloof ik in de kracht van overleg en het samenbrengen van verschillende meningen en invalshoeken.'

 

 

 

 

 

 

   

 

 

 

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud