Maaltijdcheques zes maanden langer geldig

©RV DOC

De federale regering verlengt de geldigheidsduur van maaltijd-, eco-, geschenk- en sport- en cultuurcheques wegens de coronacrisis.

Maaltijd-, eco- en geschenkcheques die in maart, april, mei en juni 2020 vervallen, worden verlengd met zes maanden. Voor sport- en cultuurcheques, die allemaal een vaste vervaldatum hebben op 30 september, komt er een verlenging tot 31 december 2020. Dat blijkt uit een koninklijk besluit waar 'De Inspecteur' op Radio 2 de hand op kon leggen en dat zaterdag zou worden goedgekeurd op de ministerraad.

De regering volgt daarmee het advies van de Nationale Arbeidsraad (NAR), het adviesorgaan waarin zowel werknemers- als werkgeversorganisaties vertegenwoordigd zijn. 'Zo'n verlenging is gunstig voor de hele economie omdat de consumptie weer op gang komt doordat die cheques opgebruikt kunnen worden en wegens de veelheid aan sectoren waar die cheques van toepassing zijn.'

Fiscaal voordelig

Door de beperkende maatregelen in de strijd tegen het coronavirus - onder meer een verbod op niet-essentiële verplaatsingen - is het voor werknemers soms moeilijker de fiscaal voordelige cheques uit te geven. Daarom vroeg de NAR vorige maand aan de regering de geldigheid van die cheques te verlengen.

De regering houdt ook de mogelijkheid open de geldigheidsduur van maaltijd-, eco- en geschenkcheques nog te verlengen op advies van de NAR.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud