Marc Goblet nieuwe algemeen secretaris ABVV

Marc Goblet wordt de nieuwe algemeen secretaris van het ABVV ©Photo News

Marc Goblet wordt de nieuwe algemeen secretaris van de socialistische vakbond ABVV. De Luikenaar, momenteel voorzitter van de afdeling Liège-Huy-Waremme, is de enige kandidaat om Anne Demelenne op te volgen als het nummer twee van de vakbond. Goblet kreeg donderdag de steun van het Waals ABVV.

De kandidatuur van de Luikenaar moet nog bekrachtigd worden tijdens het federaal congres van de vakbond, dat plaatsvindt van 1 tot 3 oktober. Die stemming, op 3 oktober, is nog louter een formaliteit.

Dat geldt ook voor de herverkiezing van vakbondsvoorzitter Rudy De Leeuw. Zijn kandidatuur voor een nieuwe termijn van vier jaar werd al goedgekeurd door het Vlaams ABVV, aldus een woordvoerster van de vakbond.

Anne Demelenne, het huidige gezicht van de socialistische vakbond in Wallonië, liet in juni weten dat ze geen kandidaat was voor een derde termijn als algemeen secretaris.

Er was nog een andere kandidaat, Estelle Ceulemans, maar zij heeft haar kandidatuur uiteindelijk ingetrokken 'met de bedoeling een verenigd ABVV te hebben in het zicht van de uitdagingen die de werknemers en uitkeringsgerechtigden de komende maanden en jaren te wachten staan', klinkt het bij de vakbond. Ceulemans wordt mogelijk wel opgenomen in het federaal secretariaat van het ABVV, opdat dat evenveel vrouwen als mannen zou tellen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud