Maximumcapaciteit van 1.750 in Gentse feestbuurt

Studenten trokken maandagavond massaal naar de Gentse Overpoort om de start van het academiejaar te vieren. ©Fred Debrock/ID

Na de grote drukte maandag in de Gentse studentenbuurt Overpoort legt het stadsbestuur er een maximumcapaciteit van 1.750 mensen op. Als die overschreden wordt, sluit de politie de buurt tijdelijk af.

Het was maandagavond over de koppen lopen in de Overpoortstraat, de Gentse uitgaansbuurt. Studenten troepten er in groten getale samen om de start van het academiejaar te vieren. Daarbij hielden ze niet altijd even strikt aan de coronaregels.

Na een overleg met politie en uitbaters heeft burgemeester Mathias De Clercq (Open VLD) dinsdag beslist voortaan een maximumcapaciteit van 1.750 feestvierders in de buurt op te leggen. Dat plafond is afgestemd op het aantal beschikbare stoelen in de cafés en op de terrassen. Het is dus niet de bedoeling dat mensen feestvieren op straat.

Sluiten Overpoort

Als het te druk wordt in de straat, zal de politie die bovendien ook fysiek afsluiten, zoals dat maandag al gebeurde. 'Vol is vol', zegt de burgemeester. Voorts is het verplicht een mondmasker te dragen en afstand te houden. Studenten die dat niet doen, krijgen een boete.

'Er is veel mogelijk in onze stad, maar dan moeten de maatregelen wel gerespecteerd worden. Dit is echt niet voor herhaling vatbaar. Als het echt niet gaat, zal ik niet aarzelen om de Overpoort te sluiten', waarschuwt hij.

Door de grote drukte sloot de politie de straat maandagavond om 22.30 uur af voor toestromende studenten. Om halfeen ging ze langs bij de cafés om een laatste rondje toe te laten, zodat die rond 1 uur konden sluiten.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud