Advertentie

Miljoenenbuit van overval op Umicore-dochter terecht

De overval op het waardetransport vond woensdag plaats. De criminelen zouden nadien vluchtauto's in brand hebben gestoken. ©AFP

De miljoenenbuit van de overval woensdagavond op een waardetransport van Schöne Edelmetaal is teruggevonden. In haar zoektocht naar de daders richt de Nederlandse politie zich nu ook op Wallonië.

Schöne Edelmetaal kwam in 2003, als onderdeel van het voormalige Degussa, in handen van Umicore. Het geviseerde transport was een wekelijkse trip van goud naar een smederij, waarbij ook andere waardevolle spullen vervoerd werden. De waarde van de lading zou in de tientallen miljoenen lopen.

De daders leken goed te weten wat er te rapen viel. 'Criminelen uit de bovenkant van het criminele circuit', zo omschreef de Nederlandse politiechef Frank Paauw hen donderdagavond in het tv-programma 'Nieuwsuur'. 'Het doet denken aan de zware overvallen uit 2011 door de Scarface-bende, waar ook veel geweld bij kwam kijken.' Paauw bevestigde bovendien dat het om overvallers met een Belgische en Franse achtergrond gaat.

De Nederlanders leggen hun blik dan ook nadrukkelijk op Wallonië. De politie zoekt nog zeker twee voortvluchtige verdachten. Volgens Paauw zijn er bovendien meer verdachten dan tot nu toe bekend.

Tot nu toe zijn zes verdachten aangehouden, twee raakten daarbij gewond. Een zevende verdachte overleed na een gewelddadige achtervolging.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud