NMBS haalt targets voor stiptheid niet

©Photo News

De stiptheid bij spoorwegmaatschappij NMBS is er tijdens de eerste vijf maanden van het jaar dermate op achteruit gegaan, dat de NMBS zich genoodzaakt gezien heeft om de doelstellingen naar beneden te herzien.

Dat bericht L'Avenir vrijdag op basis van een intern document. Vorig jaar daalde de stiptheid van de treinen van 89,2 tot 88,3 procent. En ook dit jaar brokkelt dat cijfer zienderogen af.

Tussen december en februari bereikten slechts 88,5 procent van de treinen hun bestemming volgens schema. Tussen februari en april was dat 88,3 procent. en tussen april en juni nam ze af tot 87,2 procent.

De doelstelling voor het volledige jaar lag aanvankelijk op 89 procent, maar dat is niet langer haalbaar. 'We moeten de ambitie hebben om een finale stiptheid te behalen van om en bij de 88 procent', staat te lezen in het document.

'Het klopt dat de stiptheid de voorbije maanden gedaald is. Maar die vaststelling geeft geen aanleiding tot pessimisme. De NMBS stelt alles in het werk om de trend te keren en de stiptheid weer te verhogen. Eerst analyseren we, daarna nemen we actie. Een onderneming die de klant centraal stelt laat het hoofd niet hangen', aldus woordvoerder Bart Crols.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud