NMBS rijdt trager dan nieuwe plan had beloofd

Ook buiten de spitsuren en op de kleinere verbindingen, gaat het trager. Dat heeft de NMBS niet gezegd.

TreinTramBus en Test-Aankoop hebben berekend dat zes op de tien treinen trager rijden sinds het nieuwe vervoersplan werd ingevoerd. Ze willen veel sneller dan 2018 een aanpassing. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

De consumentenverenigingen hebben het nieuwe vervoersplan van de NMBS onder de loep genomen op vraag van enkele Kamerleden. Het verdict is bijzonder streng. ‘De treinen rijden nog trager dan het plan voorschrijft’, klinkt het.

TreinTramBus heeft de gemiddelde reistijden vergeleken van 363 treinritten, voor en na de invoering van het vervoersplan. In vergelijking met het vorige vervoersplan rijdt 59 procent van de onderzochte treinen trager. De gemiddelde reistijd is gestegen van 60 naar 62 minuten. ‘Ook buiten de spitsuren en op de kleinere verbindingen, gaat het trager. Dat heeft de NMBS niet gezegd.’

De organisaties vragen de NMBS daarom om het nieuwe plan al sneller te evalueren dan zoals gepland in 2018. Straks wordt de nota van TreinTramBus en Test-Aankoop overhandigd aan het Parlement.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud