Olivier Maingain volgt zichzelf op als FDF-voorzitter

©Photo News

Olivier Maingain is voor de zevende keer op rij verkozen als FDF-voorzitter.

Olivier Maingain, die sinds 1995 de scepter zwaait bij de partij die zich opwerpt als de verdediger van de Franstalige belangen, haalde het met 61,3 procent van de stemmen van Bernard Clerfayt en Christophe Magdalijns. Maingain kwam gesterkt uit de verkiezingen van 25 mei vorig jaar, waar de partij met name in het aloude machtsbastion Brussel een sterk resultaat neerzette. Hij verzilverde zijn positie dan ook met een nieuwe herverkiezing. Uitdagers Clerfayt en Magdalijns moeten genoegen nemen met respectievelijk 22,6 en 15,6 procent.

Er bestaat een verlangen naar een ander beleid dan de eeuwigdurende confrontatie tussen de MR en de PS.
Olivier Maingain
FDF-voorzitter bij zijn herverkiezing

Clerfayt, burgemeester in Schaarbeek, en Magdalijns, dienstdoend burgemeester in Oudergem, betwisten de verdiensten van Maingain niet, maar vinden wel dat de partij openingen moet zoeken naar nieuwe thema's en een nieuwe stijl en de jongere generatie in de partij moet voorbereiden.

Tweelingsbroers

In zijn aanvaardingstoespraak beloofde Maingain dat hij de verzuchtingen van zijn uitdagers niet zal wegmoffelen en dat hij zal werken aan 'een partij die nog performanter is, nog beter georganiseerd en nog meer collectief.' Op het inhoudelijke vlak wil Maingain het sociaal-liberalisme van zijn partij verder uitdiepen, om zijn partij een plaats te geven tussen de socialistische PS en de liberale MR.

'Op dit scharniermoment voor de Belgische en de Franstalige politiek bestaat er een verlangen naar een ander beleid dan de eeuwigdurende confrontatie tussen de MR en de PS, en het streven naar macht om de macht van deze tweelingbroers die dezelfde driften voortbrengen', verklaarde Maingain, die zich afzette tegen 'de besparingslogica' van 'de regering De Wever-Michel'.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud