Onenigheid in regering over benoeming Bozar-topman

Het kunstencentrum Bozar in Brussel zoekt een opvolger voor Paul Dujardin. ©Â© ProCip

Voogdijminister Sophie Wilmès (MR) wil Christian Longchamp aan het hoofd van Bozar in opvolging van Paul Dujardin. De socialisten liggen dwars.

De federale regering is het vrijdag niet eens geraakt over de opvolging van Paul Dujardin als CEO van Bozar, de grootste culturele instelling van het land. De voordracht van Christian Longchamp door minister Sophie Wilmès (MR), als vicepremier belast met de federale culturele instellingen, werd geblokkeerd op de ministerraad. Volgens onze informatie zou de socialistische familie dwarsliggen. Zij wil Dujardin een nieuwe kans geven, terwijl Wilmès Longchamp de sterkste kandidaat vindt. De stemming is uitgesteld.

Dujardin wil zichzelf voor een derde keer opvolgen, maar zijn kandidatuur is gecontesteerd. Er was de voorbije jaren veel onvrede over zijn managementstijl en de werklast. Na twee moties van wantrouwen van het personeel eisten de vakbonden afgelopen najaar zijn ontslag.

Longchamp komt uit de operawereld. De Zwitser was medewerker bij De Munt en de Parijse Opera. Hij begon zijn carrière als curator van tentoonstellingen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud