Advertentie
Advertentie

Ook diamantair aangehouden in dossier rond Antwerpse commissaris

©Photo News

Na de arrestatie van een 46-jarige commissaris van de Antwerpse federale gerechtelijke politie vrijdag, is dinsdag in hetzelfde dossier een tweede verdachte aangehouden door de onderzoeksrechter. Het gaat om een 57-jarige diamantair uit het Antwerpse.

Dat heeft het parket van Antwerpen bekendgemaakt op een persconferentie. De aanhouding van de commissaris zelf is bevestigd door de raadkamer in Mechelen. Beide mannen worden verdacht van heling en witwaspraktijken.

De commissaris in kwestie was diensthoofd van de sectie Georganiseerde Economische en Financiële Criminaliteit (GEFIC) bij de FGP Antwerpen en coördineerde dus onderzoeken naar vermeende fiscale en/of financiële fraude, waaronder in de diamantsector.

'Voorlopig zijn er geen aanwijzingen dat er nog andere politieambtenaren betrokken zijn bij de feiten', zegt woordvoerder Paul Van Tigchelt van het parket. 'Dit is ook niet doodsteek van de strijd tegen diamantfraude, zoals hier en daar al werd geopperd, want die staat of valt niet met één man en de dagelijkse werking van de dienst zal worden voortgezet.' 

Het onderzoek naar de commissaris ging in januari van start na een 'verdachte wisseltransactie met cash geld' van de man, waarvan het gerecht door 'de instantie waar die transactie plaatsvond' op de hoogte werd gesteld. Er zou ook eerder al eens een dergelijke verdachte transactie hebben plaatsgevonden.

De commissaris legde inmiddels verklaringen af, al wil het parket daarover voorlopig niets kwijt. De tweede verdachte werd echter wel gearresteerd op basis van die verklaringen. Bij een huiszoeking zaterdag werd een partij goud en diamanten aangetroffen bij de commissaris. Verder onderzoek moet uitwijzen of die gelinkt is aan de feiten waarvan hij verdacht wordt. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud