Ook Raf Terwingen kandidaat-voorzitter CD&V

Raf Terwingen is sinds de verkiezingen geen Kamerlid meer. ©BELGA

Na Vincent Van Peteghem en Katrien Partyka is een derde burgemeester kandidaat-voorzitter CD&V: Raf Terwingen.

'Leden moeten niet de basis, maar de top van onze partij zijn.' Met die slogan kondigt Raf Terwingen, voormalig Kamerlid en burgemeester van Maasmechelen, donderdagavond zijn kandidatuur aan voor het voorzitterschap van CD&V.

'Parlementsleden bewaken de partijlijn. Ministers de beleidslijn. Loyaliteit op elk niveau. De belangrijkste voelsprieten naar de burger echter zijn de lokale en provinciale mandatarissen. Zij staan midden de mensen, voelen wat er leeft en kunnen door hun politiek mandaat de juiste vertaalslag maken voor partij én burger. Zij moeten meer gewicht krijgen', zegt Terwingen.

Terwingen is een 47-jarige jurist die sinds 2013 burgemeester is van Maasmechelen. Van 2007 tot aan de verkiezingen van mei zetelde hij ook in de Kamer. Van december 2011 tot 2014 was hij er CD&V-fractieleider. In mei van dit jaar raakte hij door het zetelverlies van CD&V in Limburg niet herverkozen.

Hij is zo de derde officiële kandidaat-voorzitter om Wouter Beke op te volgen. Eerder kondigden Vincent Van Peteghem en Katrien Partyka al hun kandidatuur aan. 

Net zoals Partyka wil Verwingen na de slechte verkiezingsuitslag van CD&V vooral vooruit kijken. 'Het mindere verkiezingsresultaat ligt bijna een half jaar achter ons. Er zijn genoeg analyses gemaakt, er is een Vlaamse regering gevormd en de hevigste emoties zijn voorbij. Nu is het tijd om onze rug te rechten. Om vooruit te kijken en aan een nieuw verhaal te werken', zegt de Limburger.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud