Opnieuw doodsbedreigingen tegen De Wever

De Wever bezocht zaterdag de Sinksenfoor, die voor het eerst op de terreinen van Spoor Oost doorgaat. ©BELGA

Tegen N-VA-voorzitter Bart De Wever zijn opnieuw doodsbedreigingen binnengelopen. In een in het Frans opgestelde brief die aan de Handschoenmarkt was opgehangen, werd de burgemeester van Antwerpen bedreigd met executie, indien hij zich niet tot de islam bekeert.

Hoe ernstig het dreigement moet worden genomen, zal nog moeten blijken, verklaarde De Wever zondag in Het Nieuws op VTM.

'Ik heb altijd voorspeld dat we niet meteen van die dreiging van die extremistische islam zouden afzijn', aldus De Wever. 'Dat is jarenlang veronachtzaamd. Die zweer is nu opengebarsten met Syrië en er zal nog veel etter uitkomen vooraleer we er vanaf zijn.'

Het is niet voor het eerst dat de N-VA-voorzitter doodsbedreigingen heeft gekregen. De Wever krijgt al langer persoonlijke bewaking. Het OCAD, het coördinatieorgaan voor de dreigingsanalyse, voert screenings uit en bepaalt het niveau van bedreiging. In het geval van De Wever is die dreiging van dien aard dat hij 'close protection' krijgt, legde de N-VA-voorzitter uit.

Ondanks de bedreigingen bezocht de burgemeester van Antwerpen zaterdag de Sinksenfoor, die voor het eerst doorgaat op de terreinen van Park Spoor Oost.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud