OVS plant spoorstaking eind juni

©BELPRESSNEWS

De kleine spoorbond OVS wil op 28 juni geen treinen laten rijden uit protest tegen het voorstel tot herwaardering van het besturingspersoneel.

De Onafhankelijke Vakbond voor Spoorwegpersoneel (OVS) heeft een stakingsaanzegging van 24 uur ingediend voor het treinbesturingspersoneel, die ingaat op 27 juni om 22.00 uur. Dat heeft de vakbond maandag bekendgemaakt.

OVS wil zo protesteren tegen een voorstel tot herwaardering van het besturingspersoneel. De datum werd volgens OVS 'bewust gekozen om studenten in de examenperiode zo veel mogelijk te ontzien'. Nadien volgen mogelijk verdere acties.

Druk zetten

'Op de Nationale Paritaire Subcommissie van 6 juni werd een voorstel tot herwaardering van het besturingspersoneel doorgedrukt. Dit voorstel wordt door een meerderheid van het betrokken personeel verworpen', klinkt het bij OVS.

De vakbond eist de intrekking van dit voorstel en de start van nieuwe onderhandelingen 'die tot een voorstel dat breed door het besturingspersoneel gedragen wordt, moeten leiden.' De vakbond wil met een eerste stakingsaanzegging van 24 uur druk zetten tot aan de Nationale Paritaire Commissie van 11 juli waarop het voorstel moet worden goedgekeurd.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect