Advertentie
netto

Pensioendienst verzendt minder fiscale fiches op papier

©Photo News

Gepensioneerden ontvangen voor het invullen van hun belastingaangifte geen papieren fiscale fiche meer per post, behalve als ze die echt nodig hebben. Dat is goed voor een besparing van zowat 2,5 miljoen papieren verzendingen.

De Pensioendienst zal de pensioenbedragen voor uw aangifte rechtstreeks aan de federale overheidsdienst Financiën bezorgen. Enkel gepensioneerden die hun aangifte op papier doen, in het buitenland wonen of geen voorstel tot vereenvoudigde aangifte ontvangen, zullen hun fiscale fiche nog via de post krijgen.

Op de fiscale fiche staan de bedragen die u bij de verschillende codes in uw belastingaangifte moet opnemen.

Normaal verstuurt de Pensioendienst zowat 3 miljoen fiscale fiches. Gepensioneerden met een gemengde loopbaan ontvangen meerdere fiches in één omslag.

450.000
fiscale fiches
De verzending van papieren exemplaren wordt beperkt tot ongeveer 450.000 fiches door de fiscale fiches rechtstreeks naar de FOD Financiën te sturen en ze online beschikbaar te stellen.

Door de fiches rechtstreeks (elektronisch) naar de FOD Financiën te sturen en ze online beschikbaar te stellen, in uw onlinepensioendossier op mypension.be en uw elektronische brievenbus eBox, wordt de verzending van papieren exemplaren beperkt tot ongeveer 450.000 fiches.

Pensioenen moet u aangeven in vak V van uw belastingaangifte. Een pensioen wordt minder zwaar belast dan een loon. Dat is te danken aan een complex systeem van belastingverminderingen. De laagste pensioenen zijn volledig vrijgesteld van belastingen. Bij een hoger pensioen of de combinatie van een pensioen met andere inkomsten daalt de aanvullende vermindering in verhouding tot de hoogte van uw inkomen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud