Peter Mertens (PVDA) legt extra druk op PS

©BELGA

PVDA-voorzitter Peter Mertens: 'PS zal zijn beloftes pas invullen als het de hete adem van PVDA in het parlement voelt. Anders ligt hun vervaldatum op 25 mei', zei Mertens in De Zevende Dag.

PVDA-voorzitter Mertens wil de PS onder druk blijven zetten "om ze na 22 jaar beloftes eindelijk een aantal te laten invullen". Dat zal volgens Mertens pas gebeuren als de PS de hete adem van zijn partij ook in het parlement zal voelen, zoniet zullen de beloftes de dag na de verkiezingen vervallen.

Het beste dat PS en sp.a kunnen doen is de kiezers oproepen om voor PVDA te stemmen, ging Mertens voort. Hij hoopt op 25 mei vijf zetels op federaal vlak te halen: drie in Wallonië, één in Brussel en minimum één in Antwerpen. "PVDA zal niet alles oplossen, maar we willen mensen helpen om zich te organiseren en bewust te maken om druk van onderuit uit te oefenen", luidt het.

Vicepremier Alexander De Croo (Open Vld) noemde het op de RTBF "bizar" dat de PS "maatregelen als Hollande" wil invoeren, terwijl de Franse president de minst populaire uit de geschiedenis van de Franse republiek is. Het socialistische programma is volgens De Croo ook ingegeven door nervositeit, door de concurrentie van PVDA ter linkerzijde.

Minister van Financiën Geens (CD&V) zei op RTL-TVI dan weer verbaasd te zijn dat zowel de Franstalige socialisten als liberalen een aanpassing aan de notionele intrestaftrek naar voren schuiven. De CD&V-minister onderstreepte dat grote ondernemingen in sectoren die veel werkgelegenheid genereren net om continuïteit vragen. Het voorstel van een lastenverlaging van de MR is volgens hem "onbetaalbaar", terwijl de plannen van de PS "onhaalbaar" zijn. "Het gaat om twee nogal onrealistische plannen", aldus Geens.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud