Politie ontdekt arsenaal oorlogswapens in Ravels

De politie trof 21 kalasjnikovs aan na een Franse tip ©BELGA

Bij meerdere huiszoekingen trof de politie onder meer 21 kalasjnikovs aan in een garagebox in Ravels. Het verdere onderzoek moet uitmaken waarvoor de wapens dienden of moesten dienen.

Na een tip van de Franse politie viel de federale gerechtelijke politie van Antwerpen twee weken geleden op verschillende plaatsen binnen. In Weelde, een deelgemeente van Ravels in de Antwerpse Kempen, werden 21 kalasjnikovs in beslag genomen.

De bal ging aan het rollen met de arrestatie op 5 oktober van twee Fransen ter hoogte van een tolstation in het noorden van Frankrijk. 'In hun wagen werden een sporttas met vier kalasjnikovs, een vuurwapen, vier laders en 250 patronen gevonden. De eerste vaststellingen van dat Franse onderzoek brachten een duidelijke link met ons land naar voren, waarna het parket van Antwerpen en de federale gerechtelijke politie verwittigd werden', zegt parketwoordvoerder Kristof Aerts.

Dat resulteerde onmiddellijk in huiszoekingen in twee appartementen in Weelde en Borgerhout en in een garagebox in Weelde. In de garagebox werden 21 kalasjnikovs, zes handvuurwapens, vijf pistolen, twee geluidsdempers en heel wat munitie en laders gevonden.

Naast de wapens werd ook 148.850 euro cash geld in beslag genomen ©BELGA

Voorts werden ook gebruikshoeveelheden cocaïne, een cocaïnepers, een grote tas met gsm-toestellen en sim-kaarten, 148.850 euro cash geld en documenten met chemische formules en containernummers aangetroffen. 'Intussen werd een gerechtelijk onderzoek geopend voor de feiten die op dit moment gekwalificeerd zijn als vereniging van misdadigers, inbreuken op de wapen- en drugswet en witwassen', zegt Aerts.

Bij de invallen werden twee personen met de Nederlandse nationaliteit gearresteerd. Het gaat om een 38-jarige vrouw en een 42-jarige man. De vrouw werd door de onderzoeksrechter aangehouden en onder elektronisch toezicht geplaatst. Die beslissing werd door de raadkamer in Turnhout op 13 oktober bevestigd. De man werd niet aangehouden.

Het Laboratorium voor Technische en Wetenschappelijke Politie (LTWP) heeft intussen het sporenonderzoek afgerond. De analyse van de sporen wordt voortgezet. Het gerechtelijk onderzoek onder leiding van een onderzoeksrechter wordt voort uitgevoerd door federale gerechtelijke politie van Antwerpen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud