Politie verijdelt 'aanval' op Nationale Bank

Een man zou van plan geweest zijn binnen te vallen in de Nationale Bank. ©BELGA

De voorbije maand heeft de politie een man opgepakt die van zin zou zijn geweest de Nationale Bank in Brussel te overvallen. Dat schrijft de krant La Capitale. 'Maar de plannen hadden weinig kans tot slagen', nuanceert het parket.

Het onderzoek loopt al enkele weken, maar het nieuws raakte nu pas bekend. Het zou gaan om een 18-jarige man die van plan was een aanval te plegen op de Nationale Bank.

In de kluizen van de Bank in hartje Brussel ligt een klein deel van de Belgische goudvoorraad opgeslagen. De meerderheid van het goud van ons land ligt in het buitenland, onder meer in Londen en Ottawa.

Toch zou de overvaller zijn zinnen hebben gezet op het Brusselse edelmetaal. Bij een huiszoeking botste de politie op een handgeschreven document van vijf pagina's waar de verdachte een plan uit de doeken deed om de bank binnen te vallen. Eerdere berichten dat de man ook over uurroosters van het personeel en zelfs explosieven zou beschikken, kloppen niet.

'De verdachte zelf verklaarde dat het geen ernstig scenario was', meldt het parket, dat toegeeft dat de plannen bijzonder weinig kans tot slagen hadden.

Het plan zou eerder toevallig zijn ontdekt, meldt La Capitale. De politiediensten voerden een ander strafrechtelijk onderzoek uit op de man, nadat hij met twee kompanen had geprobeerd bij een bejaarde dame binnen te vallen. Maar ook daar slaagde de verdachte niet in.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud