Politie weer mikpunt van rellen in Brussel

De oproerpolitie moest woensdag waterkanonnen inzetten in Brussel. ©Photo News

Een demonstratie na het overlijden van de 23-jarige Ibrahima Barrie tijdens een politie-interventie is ontaard in rellen in Brussel. De politie was opnieuw het mikpunt.

In de buurt van het politiebureau in de Brabantstraat verzamelden woensdag zo'n 400 demonstranten, hoewel samenscholingen verboden zijn tijdens de lockdown. De politie kon aanvankelijk zowat 100 mensen tegenhouden, maar uiteindelijk werd de groep veel groter.

De vredige demonstratie werd later in de namiddag ook grimmiger. Demonstranten gooiden met voorwerpen en schreeuwden 'politie, moordenaars'. Ze hebben geen vertrouwen in het onderzoek naar de dood van de 23-jarige Ibrahima Barrie. De jongeman werd zaterdagavond opgepakt door de lokale politie Brussel Noord, maar overleed nadien in nog onduidelijke omstandigheden.

De oproerpolitie kwam ter plaatse en probeerde de gemoederen te bedaren, maar kreeg de zaak moeilijk onder controle. Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) moest op het VRT-journaal nog maar eens geweld tegen de politie veroordelen.

Het onderzoek naar het overlijden van Barrie is in handen van de Dienst Enquêtes van het Comité P. Intussen heeft ook het Vast Comité P een onderzoek geopend, meer bepaald naar het verloop van de slechtnieuwsmelding aan de familie van het slachtoffer. De familie werd pas uren na de feiten op de hoogte gebracht en zou tegenstrijdige verklaringen te horen hebben gekregen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud