Politiebonden dwarsbomen donderdag flitsmarathon

©BELGA

Donderdag houden de federale politie en sommige lokale politiezones een flitsmarathon. Probleem is dat die samenvalt met de boeteloze week van het gemeenschappelijk vakbondsfront.

Verschillende vakbonden, waaronder VSOA Politie, NSPV, ACV Politie en ACOD, hebben alle personeelsleden opgeroepen om een week lang 'eerder verkeersopvoedkundig en minder repressief op te treden'. Ze gaan dus met andere woorden minder boetes uitschrijven. Ze doen dit om aandacht te krijgen voor het moeilijke pensioendossier en de bescherming van het statuut.

Voor donderdag is er een staking gepland voor alle personeelsleden die ingezet worden voor het flitsen van voertuigen. Kans is dus klein dat de flitsmarathon, die dan was gepland, een groots succes zal worden.

Het is op voorhand moeilijk in te schatten hoeveel agenten zullen meestaken, maar de vakbonden verwachten dat de actiebereidheid groot is. 'Bij de vorige stakingsactie tijdens de flitsmarathon deed ongeveer de helft van de personeelsleden mee aan de staking, en we verwachten dat dat deze keer ongeveer hetzelfde zal zijn', aldus Vincent Houssin van VSOA.

Vorige week nam de federale politie ook al deel aan de Europese flitsmarathon, die in 22 Europese landen, waaronder België, Nederland, Duitsland en Luxemburg, plaatsvond. Toen werden meer dan 30.000 voertuigen gecontroleerd en werden 1.222 processen-verbaal en onmiddellijke inningen opgesteld.

Door de Europese top van donderdag in Brussel, zal het centrum van Brussel moeilijk bereikbaar zijn met de auto. De politie van de zone Brussel Hoofdstad Elsene raadt dan ook af zich met de auto naar de hoofdstad te begeven. De problemen zullen zich vooral in de Shumanwijk situeren. De Schumanwijk wordt ten laatste om 13.45 uur afgesloten voor het verkeer. Vanaf 12.00 tot het einde van de top 's avonds, wordt de Reyerstunnel richting centrum afgesloten.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud