Pro-Israëlmanifestatie trekt 500 deelnemers in Ukkel

©BELGA

Bij een pro-Israëlische manifestatie voor de Israëlische ambassade in Ukkel zijn volgens de politie zondagvoormiddag zowat vijfhonderd deelnemers opgedaagd. Er waren geen incidenten.

De politie had verschillende afsluitingen geplaatst zodat de identiteit van de manifestanten gecontroleerd kon worden. Zo werden enkele tegenbetogers geweerd. Tijdens de manifestatie staken de manifestanten kaarsen aan om de Israëlische militaire en burgerslachtoffers te herdenken van het meest recente Gazaconflict.

Organisator Simon Bretholz veroordeelde antisemitische boodschappen tijdens pro-Palestijnse manifestaties. "We komen de enige democratische staat van het Midden-Oosten steunen, die in een oorlog verwikkeld geraakt is buiten haar wil om."

Voorzitter Joël Rubinfeld van de Belgische Liga tegen het Antisemitisme hekelde dat sinds twee weken bij pro-Palestijnse manifestaties in het buitenland Israëlische vlaggen verbrand worden, "Dood aan de Joden" gescandeerd wordt of vlaggen van Hamas of Hezbollah gehesen worden. "Israël is een belaagde democratie die geconfronteerd wordt met Hamas, een terroristische organisatie die Israëlische burgerdoelwitten viseert en die de eigen bevolking van Gaza gebruikt als menselijk schild. Vierduizend kilometer hiervandaan speelt zich de strijd tussen democratie en barbarij af, die waarschijnlijk de toekomst van Europa zal bepalen."

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud