Advertentie

Recordaantal studenten neemt vakantiejob

©mfn online editor import

Ook wie leren en werken combineert in het systeem van 'duaal leren' mag als jobstudent werken in de vakantie. Zij kunnen het legertje van 450.000 studenten aanvullen die deze zomer een vakantiejob doen. Dat is een record, weet Het Laatste Nieuws.

Vanaf deze zomer mogen studenten die duaal leren - deeltijds werken, deeltijds les volgen - ook een vakantiejob uitoefenen. Volgens de bestaande wet op de studentenarbeid was dat niet toegelaten, maar de minister van Werk, Kris Peeters (CD&V), heeft een koninklijk besluit klaar dat daar een mouw aan past en in juli van toepassing kan zijn. Jongeren die duaal leren, mogen wel geen vakantiejob doen bij de werkgever waar ze in het kader van hun opleiding werken.

In de zomer van 2015 waren er 369.786 studenten aan het werk in de zomervakantie. Vorig jaar waren dat er 424.867. Deze zomer stevenen we af op een nieuw record. Dat zegt Federgon, de koepelorganisatie van uitzendkantoren, in Het Laatste Nieuws. 'Op basis van extrapolatie gaan we ervan uit dat er zo'n 5 procent bijkomt, en dat er zo'n 450.000 studentenjobs zullen zijn in het derde kwartaal dit jaar', klinkt het bij Federgon.

De reden is de nieuwe regeling voor studentenarbeid die op 1 januari dit jaar van kracht werd. Met de omzetting van 50 dagen naar 475 uren hebben zijn regels rond studentenarbeid versoepeld. Studenten kunnen nu enkele uren werken zonder dat dit telt voor een hele dag, en werkgevers kunnen studenten gemakkelijker inzetten op piekmomenten. Jeroen Poels, CEO van uitzendkantoor Deltaworx: 'We merken dat steeds meer studenten een job tijdens het jaar zoeken, die uren in hun planning passen en in de vakantie ook gewoon vakantie nemen.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud