Advertentie

Regering gaat opnieuw testen zonder symptomen

©EPA

Vanaf de week van 23 november zullen opnieuw mensen getest worden die geen symptomen van COVID-19 vertonen, maar wel in nauw contact kwamen met iemand die besmet is.

Het gaat om zogenaamde PCR-testen. Enkele weken geleden werd het testen van mensen die geen symptomen vertonen gestopt, omdat de capaciteit onder druk stond en het lang kon duren vooraleer de uitslag beschikbaar was.

Maar de kwestie kwam zaterdag aan bod tijdens een interministeriële conferentie van de ministers van Volksgezondheid. Het Laatste Nieuws schreef zaterdag al dat het testen bij mensen zonder symptomen binnenkort zal hervatten en ook de Franstalige omroep RTBF meldde dat.

Het testen van mensen zonder symptomen hervat vanaf de week van 23 november. Minister Vandenbroucke bevestigde zaterdagavond bij VTM kort het nieuws. 'We gaan, niet volgende week maar de week nadien, herbeginnen met ook het testen van de mensen die gewoon een hoogrisicocontact hebben gehad. Maar de details gaan we eerst geven aan diegenen die het moeten organiseren op het terrein. Dat zijn de huisartsen en anderen.'

Bijkomende informatie over de nieuwe teststrategie is er niet. Begin volgende week zou de communicatie volgen via het coronacommissariaat.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud