Advertentie

Regering op de knieën voor Zaventem

©Dieter Telemans

Van 20 tot 26 april had het politiepersoneel op de luchthaven van Zaventem stiptheidsacties gepland. Belga bericht echter dat de staking opgeheven is. Ze protesteerden tegen personeelstekort en defecte scanners.

De luchthavenpolitie krijgt na een halve dag de regering op de knieën en gaat in gesprek met het Binnenlands ministerie, aldus Belga. Via grondige paspoortcontroles 'volgens het boekje', slaagt Zaventem erin om de aandacht van de regering te trekken.

Een simpele paspoortcontrole duurt door de acties makkelijk dubbel zo lang n. Reizigers die gaan naar of komen van bestemmingen buiten de Schengenzone komen maandag terecht in ellenlange wachttijden. Andere reizigers worden normaal gezien niet getroffen.

Dear @CharlesMichel this is not how to run the capital of Europe!! @BrusselsAirport #passport #chaos @vrtderedactie pic.twitter.com/j9slbJjBEg— Aidan OSullivan (@aidanosullivan) 20 april 2015

Brussels Airport vraagt op normale dagen aan 'long haul'-passagiers om zeker 3 uur op voorhand op de luchthaven te zijn. Met de stiptheidsactie raadt Hans Vanhaelemeesch, woordvoerder van Jetair, in de Gazet van Antwerpen aan om nog vroeger aan te komen.

'Om wat tijd te winnen kunnen reizigers via online check-in of de 'self check-in'-kiosken zich aanmelden. Wie geen ruimbagage heeft, kan dan direct doorlopen naar de gate', zegt hij aan de krant. 

Het protest komt erg ongelegen voor Zaventem. Volgende dinsdag komt de Schengencommissie de luchthaven inspecteren. Zij kijken of Zaventem voldoet aan de normen die het Schengenverdrag oplegt. 'Onze luchthaven voldoet niet, de veiligheid is niet gegarandeerd. We zullen dat de commissie ook duidelijk maken', aldus Alain Peeters van de politievakbond.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud