Advertentie
Advertentie

Rob Van de Velde stopt als schepen in Antwerpen

Rob Van de Velde vertrekt als schepen in Antwerpen, omdat hij naar eigen zeggen zijn kinderen wil zien opgroeien. ©BELGA

'Ik wil mijn kinderen zien opgroeien.' Dat geeft Rob Van de Velde (N-VA) als reden om te stoppen als schepen in Antwerpen.

Zijn vertrek wordt gepland 'ergens in het najaar', vernam de Gazet van Antwerpen. Een exacte datum wordt nog besproken met zijn partij. Over een opvolger is nog niets beslist.

Het is een onverwachte beslissing van Rob Van de Velde om ermee te stoppen. 'Ik wil mijn kinderen zien opgroeien, de jongste zijn drie en vijf. Ik ben vijftig geworden en dat heeft me erg doen nadenken. Ook de beslissing van collega Philip Heylen (CD&V) om te stoppen speelde mee', aldus Van de Velde, die zijn beslissing ook toelicht op Facebook:

De Facebookstatus van Rob Van de Velde, waarin hij zijn beslissing om te stoppen toelicht. ©Facebook

Van de Velde ging in 2006 in de politiek via Lijst Dedecker. Hij volgde voor Lijst Dedecker in het parlement ook de afhandeling van de bankencrisis. Van de Velde kwam uit de privéwereld.

Hij stapte over naar de N-VA en haalde bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 ruim 4.000 voorkeurstemmen. Als schepen voor Stadsontwikkeling trok hij enkele grote projecten, zoals de Zuiderdokken, de Zillion en de Handelsbeurs en de Montevideo-hangars.

'Ik begrijp dat hij een nieuwe uitdaging wil zoeken', reageert burgemeester Bart De Wever (N-VA). 'We gaan de omstandigheden en de timing van zijn vertrek nu rustig intern bespreken.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud