Sammy Mahdi en Walter De Donder kandidaat-voorzitter CD&V

CD&V-jongerenvoorzitter Sammy Mahdi. ©OPENVLD

De kandidatuur van jongerenvoorzitter Mahdi werd al langer verwacht.

Jongerenvoorzitter Sammy Mahdi gooit zich in het strijdgewoel om het voorzitterschap van CD&V. Dat kondigde hij vrijdag aan op Twitter, bij een foto met als opschrift 'Terug naar de basis'. Eerder had hij al laten weten dat vrijdag een belangrijke mededeling zou komen.

Op Facebook legde Mahdi zijn kandidatuur verder uit. 'De partij staat op een keerpunt. Groeien of wegzakken, volkspartij of partij zonder volk', schrijft hij. 'De voorbije maanden sprak menig analist zich al uit over het voortbestaan van onze partij. Samen met jullie wil ik hen ongelijk geven. Omdat ik overtuigd ben dat CD&V opnieuw kan inspireren, werven en overtuigen.'

Mahdi (30) komt uit Vilvoorde, waar hij fractieleider in de gemeenteraad is. Sinds 2017 is hij ook jongerenvoorzitter van CD&V en columnist bij De Morgen.

Hij is de vierde kandidaat om Wouter Beke op te volgen. Eerder dienden ook Vincent Van Peteghem, Katrien Partyka en Raf Terwingen hun kandidatuur in. Zij zijn burgemeester van respectievelijk De Pinte, Tienen en Maasmechelen.

Walter De Donder

Ook Walter De Donder, de burgemeester van het Vlaams-Brabantse Affligem, doet een gooi naar het voorzitterschap bij CD&V. De Donder, bij het brede publiek ook bekend als Kabouter Plop, is daarmee de vijfde kandidaat die zich out als kandidaat-voorzitter bij de Vlaamse christen-democraten.

De Donder, sinds 2011 burgemeester van Affligem, vindt dat de CD&V 'tegenstellingen (moet) overstijgen'. 'Ik ga aan de slag op de manier waarop ik als burgemeester te werk ga: door eerst goed te luisteren, door uit te leggen hoe de vork aan de steel zit, opnieuw te luisteren en door dan te beslissen. We gaan dit doen op straat en online, want de wereld staat niet stil. Ook op deze manier wil ik samen met onze leden onze partij dynamiseren', aldus De Donder.


Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud