Advertentie

Saoedi's roepen G20 op tot gemeenschappelijk klimaatbeleid

©VIA REUTERS

Saoedi-Arabië roept de G20-landen op werk te maken van een gemeenschappelijk klimaatbeleid. Zelf zet de oliestaat in op energie uit wind en zon.

Op de tweede en laatste dag van de virtuele G20-top focuste gastland Saoedi-Arabië op de klimaatverandering. Riyad heeft zelf naar eigen zeggen 'grootschalige plannen' om zijn economie duurzamer te maken, zei koning Salman tijdens een toespraak tot de andere wereldleiders, die via een digitale verbinding volgden.

Tegen 2030 moet de helft van de geproduceerde stroom in Saoedi-Arabië afkomstig zijn uit wind- of zonne-energie. Het Saoedische staatshoofd riep de andere landen van de Groep van 20 op om werk te maken van een gezamenlijk klimaatbeleid.

De Chinese premier Xi Jinping bevestigde dat China tegen 2060 klimaatneutraal wil worden, iets wat hij in september al aankondigde. Peking is ook van plan tegemoet te komen aan de verplichtingen in het klimaatakkoord van Parijs, klonk het.

De Indiase premier Narendra Modi beloofde dat zijn land de doelstellingen in het akkoord van Parijs zelfs zou overschrijden. China en India zijn twee van de meest vervuilende economieën wereldwijd, samen met de Verenigde Staten en Rusland.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud