Schermutselingen met gele hesjes in Brussel

Gele vestjes in Brussel. ©REUTERS

De Brusselse politie sloot zondag enkele honderden gele hesjes in aan het Noordstation. Ook elders in Brussel waren er incidenten met gele hesjes.

De voorbije weken was op sociale media opgeroepen tot een massale betoging van de gele hesjes naar aanleiding van de Europese verkiezingen. Daar kwamen zondagmiddag uiteindelijk een paar honderd betogers op af. Omdat de betoging niet was aangevraagd, heeft de politie beslist ze ook niet te laten plaatsvinden.

Gele hesjes in Brussel naar aanleiding van de Europese verkiezingen. ©REUTERS

Tientallen agenten in gevechtsuitrusting en met het waterkanon hebben de betogers zondag omstreeks kwart voor twee omsingeld en teruggedreven op de Bolivarplaats. Ook op voorhand waren al een aantal mensen opgepakt omdat ze in het bezit waren van verboden wapens.

Een tweede groep gele hesjes trok zondagmiddag naar de kleine ring en vervolgens naar het Brusselse stadscentrum. Daar speelden ze een kat-en-muisspel met de politie. Daarbij trok de groep ook langs het PS-hoofdkwartier en bekogelde dat kort met een paar projectielen. Her en der proberen de manifestanten ook straatmeubilair in het midden van de weg te slepen om de achtervolgende agenten het leven zuur te maken.

In de straten rond de Grote Markt splitste de groep zich op. Een aantal gele hesjes dook een horlogewinkel binnen en probeerde zich daar te verschuilen voor de politie, maar die haalden hen er één voor één uit.  

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud