Sharia4Belgium-leider Belkacem noemt zichzelf geen jihadist

'Ik ben geen salafist of jihadist', zei Sharia4Belgium-kopman Fouad Belkacem tijdens de laatste dag van de verdediging op het proces. ©BELGA

Kopman Fouad Belcacem en de andere beklaagden kwamen woensdag als laatste aan het woord tijdens de terrorismezaak tegen Sharia4Belgium. Op 14 januari velt de rechtbank een vonnis.

De verdediging meent dat deze zaak gevoed werd door de angst van de bevolking voor de islam, de radicalisering, de jihad en ook de angst voor Sharia4Belgium en Fouad Belkacem. ‘Het zou goed zijn als u eens een uurtje met mijn cliënt kon praten om te zien wie hij is', pleitte meester John Maes.

Belkacem zelf kwam ook aan het woord tijdens de laatste dag van de verdediging op het proces. Hij hield er een opmerkelijke toespraak waarin hij beweerde geen salafist of jihadist te zijn. ‘Ik noem mezelf liever een orthodoxe moslim’, zei hij. Belkacem beweerde ook te betreuren dat jonge moslims naar Syrië zijn vertrokken, en ontkende dat het op zijn aansturen gebeurde.

‘Het is een groot verlies voor hun families en ook voor de moslimgemeenschap en ik vond het een eer om met hen om te mogen gaan. Die jongens wilden een positieve bijdrage leveren aan de maatschappij.’

De rechtbank neemt de zaak nu in beraad. Op 14 januari volgt een uitspraak.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud