Staking bij IT-bedrijf IBM in Brussel

Ook vorige week voerden de vakbonden al actie aan de kantoren van IBM in Brussel. ©Photo News

De werknemers bij IBM in Brussel hebben het werk neergelegd. De actie volgt op de mislukking van de onderhandelingen tussen de vakbonden en de directie over de herstructureringsplannen die in België 196 banen bedreigen.

Zowat 50 werknemers - meer mag niet volgens de coronaregels - hebben woensdagochtend postgevat voor het gebouw van IBM in Brussel. Personeel dat normaal thuiswerkt staakt mee via een out of office. Hoeveel personeelsleden op die manier vanop afstand meestaken, kon vakbondsman Tim De Cang (BBTK) woensdagochtend nog niet kwijt.

De vakbonden hadden maandag een stakingsaanzegging ingediend. 'Sindsdien hebben we niets meer gehoord van de directie. Er is momenteel geen ontmoeting gepland', verduidelijkt Alexandre Liefooghe van het ACLVB.

Het Amerikaanse IT-bedrijf kondigde begin november een groot herstructureringsplan aan, waardoor in België 196 banen op de helling staan. De vakbonden vragen een sociaal plan dat niet alleen goede vertrekvoorwaarden bevat voor de werknemers die de directie wil ontslaan, maar ook garanties voor de werknemers die bij IBM blijven werken.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud