Steeds meer Franse regio's kleuren oranje

Frankrijk is ook in deze tijden een populaire vakantiebestemming voor de Belgen. Maar in sommige regio's is waakzaamheid geboden. De regio van Carcasonne (foto) oogt voorlopig nog groen. ©Hans Lucas via AFP

In Frankrijk geldt voor steeds meer regio's verhoogde waakzaamheid, of code oranje, voor vakantiegangers. Dat bleek woensdag uit de aangepaste reisadviezen van de federale overheidsdienst Buitenlandse Zaken.

Het gaat naast de regio Île de France en de departementen Nord, Meurthe-et-Moselle, Vosges, Loire en Haute-Savoie nu ook om de departementen Sarthe, Ille-et-Vilaine, Gard, Haute-Garonne, Alpes-Maritimes en Bouches-du-Rhône. Het Franse departement Mayenne kleurt nog altijd rood, Haut-Rhin is opnieuw groen.

Ook in Kroatië is een en ander veranderd. Daar geldt nu een verhoogde waakzaamheid voor de provincies Osijek-Baranja, Šibenik-Knin, Split-Dalmatië, Istrië en Zagreb. De provincie Vukovar-Srijem kreeg code rood.

In Spanje werden de Balearen en de autonome regio van Madrid toegevoegd aan het lijstje van gebieden waarvoor verhoogde waakzaamheid geboden is. In Roemenië tot slot geldt verhoogde waakzaamheid voor de regio's Vest, Bucuresti-Ilfov, Nord Est en Nord Vest.

Zoals eerder aangekondigd werden de reisadviezen voor Zwitserland verder verfijnd. Alleen het kanton Genève staat nog te boek als rood.
De analyse voor de kleurcodes gebeurt door de Belgische experten, die zich baseren op de epidemiologische evolutie van de laatste veertien dagen in de verschillende landen. Wie uit de rode zones terugkeert, net als uit niet-EU- en niet-Schengenlanden, moet verplicht in quarantaine en een coronatest ondergaan. Bij terugkeer uit de oranje zones beveelt Buitenlandse Zaken een quarantaine en een test aan.

De reisadviezen zijn terug te vinden op de website diplomatie.belgium.be.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud