Advertentie

Studentenraad KU Leuven stapt uit verkiezingscommissie

De zittende rector Rik Torfs bij de opening van het academisch jaar. ©BELGA

De studenten zijn het vertrouwen in Herman Daems, de voorzitter van de verkiezingscommissie kwijt. Dat meldt het studentenblad Veto op zijn website.

De KU Leuven kiest vandaag een nieuwe rector. Decaan economie Luc Sels daagt de zittende rector Rik Torfs uit. Dat creëert de nodige spanningen in de grootste universiteit van ons land.

Jos Vaesen, de secretaris van de verkiezingscommissie, trok zich gisteren al terug uit de commissie die moet waken over de rectorverkiezingen. Deze ochtend deed de Studentenraad hetzelfde, meldt het studentenblad Veto. De studenten trekken de positie van Herman Daems als voorzitter van de commissie in twijfel. 

Daems verstuurde gisteren een mail naar alle stemgerechtigden met daarin enkel een finale boodschap van Torfs, die volgens sommigen de universiteit als een kerkvorst bestuurt. Hij ging daarmee in tegen het advies van de commissie om de sperperiode te respecteren. 'Aangezien het functioneren van de commissie afhangt van het vertrouwen in de voorzitter, willen we niet langer deel uitmaken van die commissie', klinkt het. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud