Taiwan: twee doden bij zware aardbeving

©AFP

Taiwan is zondag opgeschrokken door een zware aardbeving met een magnitude van 6,5 op de schaal van Richter. Daarbij vielen minstens twee doden.

De aardbeving deed zich voor rond 13.45 uur lokale tijd. Dat is kwart voor acht onze tijd. Het tsunamiwaarschuwingscentrum voor de Stille Oceaan vaardigde geen tsunamialarm uit.

Volgens het Amerikaanse geologische instituut USGS lag het epicentrum in het centrum van het Aziatische eiland zelf, op een diepte van 14,8 kilometer. Nabij gelegen plaatsen zijn Bull (25 km), Lugu (39 km), Nantou (49 km) en Zhongxing Xincun (49 km). In de hoofdstad Taipei werden de flatgebouwen hevig dooreengeschud en liepen bewoners de straat op.

Twee personen kwamen om het leven door vallende rotsen, aldus de brandweer. Van de 21 gewonden zijn er drie bovendien erg aan toe.

Volgens de Taiwanese televisie veroorzaakte de aardbeving een gasexplosie in het centrum van het eiland. Meer details werden niet gegeven.

De streek rond Nantou werd in 1999 getroffen door een zeer zware aardbeving met een magnitude van 7,6 waarbij 2.400 slachtoffers vielen. Dat was de zwaarste ramp die het land ooit getroffen heeft. Eind maart was een beving van 6,1 voelbaar in heel Taiwan. Er vielen toen één dode en 19 gewonden.

Taiwan wordt vaker getroffen door bevingen. Het eiland voor het Chinese vasteland bevindt zich op de rand van twee tektonische platen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud