Technisch probleem legt internet plat bij derde van Vlaamse steden en gemeenten

Ook de stad Kortrijk is getroffen door de storing. ©Siska Vandecasteele

De storing treft ook meerdere hogescholen en universiteiten.

Door een technisch probleem bij Belnet, de provider van Belgische universiteiten, hogescholen, onderzoeksdiensten en overheidsinstellingen, zitten enkele gemeenten, hogescholen en universiteiten sinds 5 uur dinsdagmorgen zonder internet. Een update die in de nacht van maandag op dinsdag werd doorgevoerd, legde drie knooppunten lam. Belnet benadrukt dat geen sprake is van cybercriminaliteit of hackings.

'Onze experten proberen zo snel mogelijk de verbinding te herstellen', zegt Davina Luyten, de woordvoerder van Belnet. Dinsdagmiddag konden drie van de getroffen routers al worden hersteld.

Particulieren ervaren geen hinder door de storing.

Kortrijk, Brugge en Hasselt

De problemen situeren zich onder meer bij de hogescholen Howest, Kulak en Vives in West-Vlaanderen. Ook de netbeheerder Fluvius werd getroffen. Dat heeft een grote impact, omdat achter Fluvius heel wat steden en gemeenten zitten. Een derde van hen kampt dinsdag met internetproblemen. Het gaat om steden als Kortrijk, Brugge en Hasselt.

Stadsdiensten kunnen daardoor hun dienstverlening niet garanderen. Sommige diensten zijn moeilijk bereikbaar, andere krijgen hun computerprogramma's niet aan de praat. Via sociale media als Twitter riepen meerdere steden en gemeenten hun inwoners dinsdag op hun bezoek aan het stad- of gemeentehuis een dag uit te stellen.

Ook de studenten zijn de dupe. Door de internetproblemen konden computerexamens of examens vanop afstand niet doorgaan.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud