Theo Francken vraagt steun na migratierel

Theo Francken vraagt steun na de Soedan-affaire ©BELGA

De rel rond Theo Francken (N-VA) is helemaal gaan liggen. Op Kerstmis voert hij alweer campagne rond zijn migratiebeleid.

De steuncampagne die staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken zelf heeft opgezet, lijkt alweer een grote hit op Twitter. Toen Francken vrijdag zwaar onder vuur kwam te liggen in de Soedan-affaire, kreeg hij al veel steunbetuigingen.

Francken bood zijn excuses vrijdag aan, omdat hij in aanvaring was gekomen met premier Charles Michel (MR) over de opschorting van de repatriëring van Soedanese illegalen.  Michel nam daar koeltjes akte van, waarna er nog een staartje aan heel de zaak kwam.

Francken bleek informatie te hebben achtergehouden. Francken had gezegd dat er geen repatriëringsvluchten meer gepland waren in januari, terwijl er toch nog zeker één repatriëring gepland was. De voltallige oppositie vroeg om het ontslag van de staatssecretaris.

Ook vanuit CD&V werd er harde taal gesproken. 'U heeft de premier voorgelogen en misschien uw partijgenoten ook dingen laten zeggen die niet juist waren', sneerde CD&V-Kamerlid Nahima Lanjri.

Maar inmiddels is de politieke storm helemaal gaan liggen.

Vicepremier Jan Jambon (N-VA) liet gisteren op VTM weten dat hij begrepen had dat CD&V er geen regeringscrisis van wil maken, ondanks de harde uithalen van  Nahima Lanjri.

Volgens Jambon liet Lanjri zich meeslepen door de oppositie, die volgens Jambon heel de zaak opklopte. 'Ik heb ondertussen begrepen dat CD&V daar geen crisis in de regering over wil veroorzaken.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud