Tijdelijke werklozen kunnen aan de slag in ziekenhuizen

©Photo News

Federaal minister van Werk Pierre-Yves Dermagne (PS) wil het mogelijk maken dat tijdelijke werklozen aan de slag gaan in sectoren die lijden onder de coronacrisis. Dat liet hij in het parlement weten.

De ministers van Werk bogen zich donderdagvoormiddag in een interministeriële conferentie over de vraag hoe mensen die door de coronacrisis tijdelijk werkloos zijn, kunnen worden ingezet in kritische sectoren, zoals de ziekenhuizen en de woonzorgcentra. Er is afgesproken om dat mogelijk te maken. Ook kunnen studenten en gepensioneerden in de zorg en het onderwijs worden ingezet.

Hoe de regeling er juist zal uitzien voor tijdelijke werklozen die toch aan de slag gaan, is nog niet duidelijk. Bij de eerste golf in maart bleek het moeilijker dan gedacht om een sluitende regeling uit te dokteren. Tijdelijke werklozen willen hun uitkering of oude job immers niet kwijtspelen.

Ondertussen maakte Vlaams minister van Werk Hilde Crevits (CD&V) al afspraken met de Vlaamse arbeidsbemiddelingsdienst VDAB over het activeren van tijdelijke werklozen in de richting van de zorg.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud