Topman De Voorzorg Limburg aangehouden in corruptiezaak

Tony Coonen.

In het corruptieonderzoek naar de topman van De Voorzorg Limburg zijn vijf verdachten aangehouden, onder wie topman Tony Coonen en een Hasseltse projectontwikkelaar.

Het Limburgse gerecht onderzoekt of de 54-jarige Tony Coonen, voorzitter van De Voorzorg Limburg, zich heeft bezondigd aan corruptie en witwassen. Er zijn aanwijzingen dat Coonen, die ook actief is bij de sp.a en lijstduwer was voor de Kamer in 2019, bepaalde gunsten ontving voor panden die De Voorzorg Limburg verkocht aan een Hasseltse projectontwikkelaar.

Woensdagavond meldde het parket van Limburg dat de onderzoeksrechter vijf verdachten heeft aangehouden in de zaak. Het gaat naast Coonen onder anderen om de 39-jarige eigenaar van het betrokken Hasseltse vastgoedkantoor dat zowel aan makelaardij als aan projectontwikkeling doet. Ook een boekhouder van De Voorzorg Limburg zou zijn aangehouden.

Tony Coonen duwde in 2019 de sp.a-Kamerlijst in Limburg.

Jeroen Vandenberk, de advocaat van Coonen, bevestigt alleen dat zijn cliënt is aangehouden. 'Hij verleent zijn volledige medewerking aan het onderzoek', zegt Vandenberk. 'Hij probeert zo transparant mogelijk te zijn en blijft strijdvaardig.'

Dinsdag waren speurders van de federale gerechtelijke politie van Limburg binnengevallen op een tiental plaatsen in het Hasseltse, zoals het gebouw van De Voorzorg en op de thuisadressen van verschillende verdachten. Welke rol Coonen, de ex-man van de Hasseltse oud-burgemeester Hilde Claes (sp.a), precies speelde als vermeende 'spilfiguur' in het corruptiedossier, is nog niet duidelijk. De woordvoerder van het parket van Limburg, Jeroen Swijsen, mag van de onderzoeksrechter voorlopig niet communiceren over de inhoud van het dossier.

De woordvoerster van het Nationaal Verbond van Socialistische Mutualiteiten benadrukte dinsdag al dat het onderzoek zich beperkt tot De Voorzorg Limburg.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud