Trump: 'VS onder vuur door extreemlinks fascisme'

Trump haalt flink uit naar links. ©REUTERS

De Amerikaanse president Donald Trump haalt stevig uit naar de linkerkant van het politieke spectrum in zijn speech bij Mount Rushmore.

'Ons land ziet een ongenadige campagne om onze geschiedenis uit te wissen, onze helden te belasteren, onze waarden te wissen en onze kinderen te indoctrineren', zei Trump in zijn speech bij het Amerikaanse monument Mount Rushmore (Keystone, South Dakota). 'Woedende menigten proberen de standbeelden van onze grondleggers neer te halen, onze meest heilige monumenten te beschadigen en een golf van geweld te veroorzaken in onze steden.'

Verder beloofde de president dat hij een taskforce op zal richten die tot doel zal hebben standbeelden van nationale helden te bouwen en te beschermen.

Al voor de speech van Trump was er veel kritiek op de bijeenkomst waar vrijdag zo'n 7.000 mensen naartoe trokken. De vrees bestond dat de samenkomst tot meer besmettingen door het coronavirus kon leiden. Op de bijeenkomst hielden toeschouwers geen rekening met de regels voor social distancing, ook droegen de meesten geen mondmasker.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud