Twee vermoedelijke Syriëstrijders aangehouden

Volgens het federaal parket staat de arrestatie van de twee mannen volledig los van het onderzoek naar de terreurcel die aanslagen plande op politiemensen. ©REUTERS

De twee mannen die donderdagavond zijn opgepakt op de luchthaven Brussels Airport, zijn door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst. Vermoedelijk wilden ze naar Syrië reizen.

De twee Brusselaars, een 35-jarige man die kinderen en een zwangere vrouw heeft en een 19-jarige jongeman, zouden lastminutetickets naar Griekenland gekocht hebben en boden zich daarmee aan op de luchthaven Brussels Airport. Daar werden ze in de boeien geslagen, omdat politie en gerecht vermoedden dat ze vanuit Griekenland naar Syrië wilden doorreizen.

Volgens het federaal parket staat de arrestatie van de twee mannen volledig los van het onderzoek naar de terreurcel die aanslagen plande op politiemensen. In dat onderzoek werden in Verviers twee vermoedelijke terroristen doodgeschoten tijdens een vuurgevecht met de politie en werden drie verdachten onder aanhoudingsbevel geplaatst. 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud