Advertentie

Uitzonderlijk late winterprik

De E40 ter hoogte van Haasrode zondagochtend (foto: belga) ©BELGA

Een week voor Pasen liggen veel wegen er wit en glad bij. Volgens VRT-weerman Frank Deboosere is het geleden van eind maart 1952 dat er zo laat in het voorseizoen nog zo veel sneeuw lag in Vlaanderen. Wie niet echt de weg op moet, blijft beter binnen.

'Gezien de huidige situatie op de weg vragen het Agentschap Wegen en Verkeer, het Vlaams Verkeerscentrum en de federale wegpolitie aan weggebruikers om niet noodzakelijke verplaatsingen uit te stellen tot later op de dag', zo luidt het in een persbericht. Het kan immers glad zijn op de weg: door de negatieve temperaturen van het wegdek bleef de sneeuw liggen.

De strooidiensten van het Agentschap Wegen en Verkeer hebben sinds zaterdagavond 1.477 ton zout gestrooid op de Vlaamse gewest- en snelwegen. Zaterdagavond werd er preventief gestrooid en na de sneeuwval reden de strooidiensten opnieuw uit om te ruimen en te strooien. Indien nodig zal er zondag opnieuw uitgereden worden.

Sinds het begin van deze winter werd er al 78.407 ton zout gestrooid op Vlaamse gewest- en autosnelwegen.

Volgens weerman Eddy De Mey beleefden we zaterdag de koudste 23 maart sinds 1873. De Mey verwacht zondag een absoluut kouderecord. Als de temperatuur in Ukkel zoals verwacht niet boven het vriespunt uitkomt, 'dan beleven we de koudste 24ste maart wat betreft 'maximumtemperatuur' sinds het begin van de metingen', luidt het.

Koning Winter blijft nog even paraat. Zondagnamiddag en - avond kan plaatselijk nog wat sneeuw vallen. De komende dagen zou het droog maar koud (met maxima tot 4 graden) worden. Tegen het einde van de week wordt het minder koud. Het paasweekend zal, zoals het er nu naar uitziet, wisselvallig zijn bij een middagtemperatuur rond 10 graden. Een witte Pasen zit er niet in, fraai lenteweer evenmin.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud