Van Besien zet stap opzij bij Groen

Wouter Van Besien neemt afscheid als voorzitter. ©BELGA

Wouter Van Besien gaat zichzelf niet opvolgen als voorzitter van Groen. Dat kondigde hij donderdag aan.

Groen houdt dit najaar voorzittersverkiezingen. Huidig voorzitter Wouter Van Besien zal daarbij geen kandidaat zijn. Van Besien kondigde dat donderdagochtend aan op een persconferentie over zijn 'politieke toekomst.'

Hij blijft parlementslid en zegt meer tijd te willen investeren in dossiers als duurzame economie, een sterke democratie en de ring rond Antwerpen.

Van Besien is sinds 2009 partijvoorzitter van de Vlaamse ecologisten. Hij zetelt ook in de Antwerpse gemeenteraad. Dit jaar werd hij voor het eerst verkozen als Vlaams parlementslid.

Door de aankondiging van Van Besien stelt zich meteen de vraag wie hem op vijftien november, wanneer zijn mandaat afloopt, zal opvolgen. De naam van jong talent en huidig Kamerfractievoorzitter Kristof Calvo valt regelmatig. Maar ook de namen van de huidig ondervoorzitters Elke Van den Brandt en Bjorn Rzoska circuleren binnen de partij.

Van Besien zegt tevreden terug te kijken op zijn vijf jaar als voorzitter. Hij wijst er op dat Groen nog nooit zo veel lokale mandatarissen telde als sinds de lokale verkiezingen van 2012, dat het in de federale verkiezingen van 2010 een kamerzetel won en dit jaar er vijf parlementsleden bij kreeg.

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud