Advertentie
Advertentie

Van Overtveldt countert Crombez: 'Deze regering pakt de grote vissen.'

Sp.a-voorzitter John Crombez pleit voor een taskforce bij de fiscus die zich enkel richt op de superrijken. ©BELGA

Sp.a-voorzitter John Crombez pleitte in het VTM-nieuws zondag voor een taskforce bij de fiscus die zich richt op de superrijken en grote ondernemingen. 'Deze regering richtte speciale centra voor controles op grote ondernemingen op,' countert minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA).

'Het zijn niet de superrijken, grote fiscale fraudeurs of bedrijven die bijdragen.' In het VTM-nieuws zondagmiddag hekelde sp.a-voorzitter John Crombez de taxshift en pleitte hij voor een taskforce bij de fiscus die zich enkel richt op de superrijken en grote ondernemingen. Volgens hem kan dat makkelijk 200 miljoen euro opleveren.

'Fiscale controle op grote ondernemingen bestaat al', reageert minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA). 'Nota bene deze regering startte speciale centra voor controles op grote ondernemingen op. De Centra (voor controles op) Grote Ondernemingen zijn samengesteld uit 285 personeelsleden. In totaal telt België 16.000 belastingsplichtigen die als grote ondernemingen beschouwd worden. Dit betekent dat ieder personeelslid 45 dossiers behandelt. Deze centra zullen in de komende maanden versterkt worden met 68 extra personeelsleden. Bovendien stijgt het personeelsbestand van de Bijzondere Belastinginspectie (BBI) met 15%. Het fiscaal beleid van deze regering pest de gewone burger niet, maar pakt de grote vissen, met bijkomende mensen en middelen.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud