VBO wil stakingsrecht beperken

Het VBO vreest dat alle bedrijventerreinen maandag zullen worden geblokkeerd. ©Photo News

De werkgeversorganisatie waarschuwt dat de vakbonden het land compleet willen stilleggen door op strategische punten blokkades op te werpen.

De federale werkgeversorganisatie VBO wil het stakingsrecht beperken. Dat zegt directeurgeneraal Bart Buysse in een gesprek met L’Echo.

‘Het stakingsrecht moet beter omkaderd en beperkt worden. In alle andere landen lachen ze ons uit’, zegt Buysse. ‘Dat heeft ook zin voor de vakbonden. Het zou hun rechten in het sociaal recht betonneren en wilde stakingen vermijden die hun legitimiteit en geloofwaardigheid ondergraven.’

Buysse waarschuwt dat de vakbonden het land compleet willen stilleggen door op strategische punten blokkades op te werpen. Om de economische bedrijvigheid totaal lam te leggen, dreigen stakingsposten de toegangsweg naar elk bedrijventerrein af te sluiten, wist Het Laatste Nieuws gisteren al.

Dat gaat volgens Buysse te ver. ‘We willen geen olie op het vuur gooien door naar buiten te komen, maar de werkgevers maken zich zorgen en zijn steeds minder begripvol. De spanning stijgt. De stakers gaan te ver.’

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud