opmerkelijk

Vierde kandidaat voor voorzitterschap Open VLD

Stefaan Nuytten is kandidaat om partijvoorzitter van Open VLD te worden. ©RV DOC

Bij de Vlaamse liberalen dingt nu ook de onbekende Koksijdenaar Stefaan Nuytten mee naar het voorzitterschap van de partij.

Na Bart Tommelein, Els Ampe en Egbert Lachaert is nu ook een complete outsider kandidaat om later dit voorjaar Gwendolyn Rutten op te volgen als voorzitter: de 56-jarige Koksijdenaar Stefaan Nuytten.

Ik sta met beide voeten op de grond. Hoe platter de partijstructuur, hoe beter.
Stefaan Nuytten
Kandidaat-voorzitter Open VLD

Nuytten was in 2014 lijstduwer voor het Vlaams Parlement, maar raakte met 5.435 stemmen niet verkozen. Wel zetelt hij in de nationale partijraad van Open VLD en is hij bestuurslid in de lokale partijafdeling en in de regio Westhoek. In 2018 nam hij deel aan de gemeenteraadsverkiezingen in Koksijde, maar ook toen raakte hij niet verkozen. Nuytten is ondernemer, fiscalist en boekhouder-consultant.

Ervaringsdeskundige

Bart is een communicator. Ik ben een economist.
Stefaan Nuytten
Kandidaat-voorzitter Open VLD

'Bart is een vriend', zegt Nuytten over zijn provinciegenoot Tommelein. ‘Wij hebben een persoonlijke band.’ Waarom steunt hij dan Tommelein niet? ‘Bart is een goede communicator. Ik ben een economist. Ik ben conceptueel sterk, pleit voor minder strategie en een directere stijl.'

Als outsider werpt Nuytten zich op als de kandidaat van de basis. ‘Ik weet waarover ik praat, want ik ben op veel terreinen een ervaringsdeskundige en sta met beide voeten op de grond. Hoe platter de partijstructuur, hoe beter.’ De Koksijdenaar zegt het anders te willen doen dan Gwendolyn Rutten en 'minder van bovenaf te werken'.

Het blijft ondertussen wachten op de officiële start van de voorzittersverkiezingen bij Open VLD. Toch is het debat bij de Vlaamse liberalen al losgebarsten. Een poging om de datum deze week vast te leggen, ontaardde in gebekvecht.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud