Advertentie

Vilvoorde schakelt over naar afstandsonderwijs

Het technisch atheneum Horteco in Vilvoorde. ©BELGA

De tweede en derde graad van de middelbare scholen in Vilvoorde stappen over op halftijds afstandsonderwijs. 'Het is chaos.'

De maatregel geldt tot en met de eerste week na de herfstvakantie. 'We doen dat om de scholen op de lange termijn te kunnen openhouden', zegt burgemeester Hans Bonte (sp.a).

Deze week besliste het Vlaams onderwijs over te gaan op code oranje. Middelbare scholen mogen zelf beslissen afstandsonderwijs te organiseren als ze alle leerlingen bereiken.

De toestand in Vilvoorde maakt die ingreep noodzakelijk. 'Er hebben al honderden Vilvoordse kinderen in quarantaine gezeten. Er zijn veel besmette leerlingen en leerkrachten. Het is vandaag chaos', zegt Bonte.

Hoge coronacijfers

'Vilvoorde kampt nog altijd met erg hoge cijfers over het aantal coronabesmettingen. Het is zinvoller op een gereglementeerde manier een beurtrol in de scholen in te schakelen. We weten dat het niet evident is voor de scholen of voor ouders, maar op de lange termijn is dat het beste.'

De beslissing is volgens Bonte genomen samen met de inrichtende machten, het schoolpersoneel en de vakbonden. De scholen beslissen zelf of ze met halve weken of halve dagen werken voor fysiek onderwijs.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud