Vlaams-Brusselse Media moet 1,5 miljoen besparen

©BELGA

De vzw Vlaams-Brusselse Media, de moeder boven onder meer de radiozender FM Brussel, staat voor een zware besparingsoefening. De komende drie jaar moet anderhalf miljoen euro bespaard worden. Of er daarbij ook personeel verdwijnt, is nog niet duidelijk.

De besparingsplannen werden dinsdagmiddag aan het personeel voorgesteld tijdens een vergadering. Het is het nieuwe hoofdstuk in een bijzonder woelige periode voor de vzw. Die ontsloeg in juni de pas in november aangestelde CEO Michel Tubbax na een keiharde confrontatie met het personeel over zijn herstructureringsplannen.

In die plannen zou de radiozender FM Brussel uit de ether verdwijnen. Dat leidde tot een storm van protest, waardoor ook voogdijministers Sven Gatz (Open VLD) en Pascal Smet (sp.a) verplicht waren om een stevige bocht te nemen. Nadat ze eerder groen licht hadden gegeven voor de herstructurering, besloten ze kort voor het ontslag van Tubbax alsnog FM Brussel voorlopig op antenne te houden.

Wij vragen al heel lang om sociaal overleg te hebben. En niet enkel sociaal overleg, maar ook inhoudelijk overleg, over de organisatie zelf. De raad van bestuur weigert dat systematisch. Dat is een kaakslag voor het personeel.
Sofie Ostyn
Christelijke vakbond Vlaams-Brusselse Media

De raad van bestuur van Vlaams-Brusselse Media plooide op het eerste gezicht voor alle eisen van zijn personeel: Tubbax buiten, FM Brussel in de lucht houden en samen een toekomstplan uitwerken.

Maar die laatste eis blijkt toch niet helemaal ingewilligd, blijkt uit de eerste reacties bij het personeel. Sofie Ostyn van de christelijke vakbond meldt aan de VRT-nieuwsredactie ontgoocheld en verrast te zijn door de aankondiging. 'Er is geen enkel teken gegeven door de politiek dat er een besparing zou zijn op de subsidie, helemaal niets', zegt Ostyn. 'Er is ook geen enkel teken dat dergelijke drastische besparingen zouden leiden tot een betere organisatie, integendeel.'

'Wij vinden het ook heel erg dat er geen overleg is gepleegd', vervolgt Ostyn. 'Wij vragen al heel lang om sociaal overleg te hebben. En niet enkel sociaal overleg, maar ook inhoudelijk overleg, over de organisatie zelf. De raad van bestuur weigert dat systematisch. Dat is een kaakslag voor het personeel.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud