Voka wil tijdelijke werkloosheid inruilen voor loonsubsidies

Voka-topman Hans Maertens pleit voor loonsubsidies in plaats van tijdelijke werkloosheid waar het kan. ©rv

Volgens de werkgeversorganisatie Voka kan een loonsubsidie een beter alternatief zijn dan de tijdelijke werkloosheid, om de continuïteit van de bedrijven te waarborgen.

Voka wil dat het systeem van loonsubsidies als steunmaatregel in meerdere sectoren mogelijk wordt gemaakt. Volgens de organisatie heeft het systeem van tijdelijke werkloosheid zeker zijn nut bewezen 'in de acute fase van de coronacrisis'. 'Maar op langere termijn dreigen mensen door te schuiven naar langdurige werkloosheid en worden ze niet voorbereid op de arbeidsmarkt van morgen.'

2,9%
Tijdens de coronacrisis vorig jaar waren een half miljoen mensen tijdelijk werkloos, terwijl maar 2,9 procent van hen een of andere opleiding volgde.

Werknemers die lang tijdelijk werkloos zijn, krijgen minder opleidingskansen en worden daardoor minder mobiel op de arbeidsmarkt. De werkgeversorganisatie stelde vast dat tijdens de coronacrisis vorig jaar gemiddeld een half miljoen mensen tijdelijk werkloos waren en dat slechts 2,9 procent van hen een of andere opleiding volgde.

'De verhoopte doorbraak van digitale opleidingen is, ondanks vele goede initiatieven, uitgebleven. Tegelijk kampt onze arbeidsmarkt met een grote mismatch tussen vraag en aanbod. Om uit de crisis te raken moeten we toekomstgericht inzetten op bijscholing of tijdelijke tewerkstelling', zegt Voka-topman Hans Maertens.

De werkgeversorganisatie stelt dat de federale regering dat ook beseft en schuift een loonsubsidie naar voren als alternatief. De vrijdag aangekondigde steunmaatregelen voor de reissector kwamen er in de vorm van zo'n loonsubsidie. Dat moet ook kunnen voor sectoren als toerisme, events en entertainment, vindt Maertens. Dat kan 'onze mensen en ondernemingen klaarstomen voor een succesvolle, duurzame en digitale toekomst'.

Volgens de organisatie laat een loonsubsidie meer maatwerk toe en biedt ze op termijn meer handvaten om mensen om te scholen en op te leiden, en om ondernemingen voor te bereiden op een volledige doorstart.

'Omzetverlies betekent niet dat elke bedrijfsactiviteit is stilgevallen. De reissector wil een minimale dienstverlening aanbieden, de eventsector staat voor de uitdaging zich heruit te vinden, de transportsector kan verder werk maken van het opleiden van chauffeurs, en de luchtvaartsector kan zich voorbereiden op wellicht grondige transities.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud