opmerkelijk

Wilde staakster Raymonde verlaat FGTB

Raymonde in de kledingszaak. ©TWITTER

Raymonde Le Lepvrier, de Naamse syndicaliste die een aantal winkels op stelten zette tijdens de nationale staking in december, verlaat de socialistische vakbond FGTB. Volgens de Sudpresse-kranten officieel om gezondheidsredenen, maar de kranten vermoeden dat ook het gebrek aan steun van de federale vakbond meespeelt in de beslissing.

Raymonde Le Lepvrier, regionaal secretaris van de socialistische bediendevakbond SETca in Namen, wil in de herfst op brugpensioen gaan. 'Raymonde' was een van de spraakmakendste figuren op de nationale stakingsdag van 15 december.

Ze veroorzaakte veel ophef door in het wilde weg kleren op de grond te gooien in enkele Naamse kledingwinkels die niet wilden sluiten. Een filmpje van haar actie stond snel online en leverde haar veel kritiek op. Ook voormalig premier Elio Di Rupo (PS) veroordeelde toen publiekelijk de handelswijze van Le Lepvrier.

Ze zou gezondheidsredenen inroepen voor haar loopbaaneinde. Maar volgens de Sudpresse-kranten lijdt ze onder het gebrek aan steun van de nationale FGTB in de stakingsperiode. De top van de bediendevakbond sprak in december van 'een compleet geïsoleerd voorval' dat uit zijn context is gerukt.

De Naamse afdeling van de FGTB nam Le Lepvrier in bescherming. 'Sommige media en sociale netwerken hebben een syndicale gebeurtenis aangegrepen, uitvergroot en zelfs vervormd om er een hype en lynchpartij in de media van te maken', klonk het. De vakbondsvrouw stelde dat ze uitgedaagd werd.

Hier vindt u het filmpje van Raymonde in actie:

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud