Wilders dient klacht in tegen 'walgelijke' rapvideo

PVV-leider Geert Wilders ©ANP

PVV-leider Geert Wilders dient klacht in tegen rapper Hozny die in zijn videoclip een persoon die op de politicus lijkt twee pistolen tegen het hoofd zet.

Wilders noemt de video 'ziekelijk en walgelijk'. Volgens Wilders gaat het 'door merg en been en is het iets wat je je grootste tegenstander niet gunt'.

Hij zei verder dat hij een paar weken geleden informatie heeft gehad van de Nederlandse terreurbestrijdingsdienst dat er sprake is van een hogere dreiging tegen hem.

Minister van Veiligheid en Justitie, Ivo Opstelten, heeft het filmpje nog niet gezien en heeft er daarom geen oordeel over. Als Wilders aangifte heeft gedaan, is het volgens de minister aan het Openbaar Ministerie om te bekijken of de norm is overschreden en of dat al dan niet tot vervolging moet leiden.

Hozny - Geertje

Premier Mark Rutte (VVD) heeft de video wel gezien en noemde die 'walgelijk'. 'Wij zijn een hele open democratie en Geert Wilders, Alexander Pechtold, wij allen moeten ons werk in openheid kunnen doen. Als dan een of andere idioot dit soort filmpjes maakt, ik heb er geen woorden voor.'

Rutte blijft van mening dat een 'onzinnige uitspraak' van Wilders over Den Haag dat beter af zou zijn met minder Marokkanen, op de inhoud bestreden moet worden. Hij sluit zich niet aan bij veel PvdA-politici die fel op Wilders teksten reageerden. 'Daar heel erg moreel verheven op reageren, daar help je het debat niet mee.' Rutte waarschuwt voor het doorslaan in politieke correctheid in het bestrijden van Wilders, die altijd 'fortissimo' zijn mening geeft.

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud